De figuur bestaat uit 4 onderdelen/ringen:
De figuur is van buiten naar binnen opgebouwd: van indicatoren werken we toe naar sub-thema's, van sub-thema's naar een thema en van thema's naar een totaalscore (1).
De indicatoren in Wijk in Beeld hebben verschillende eenheden. Bijvoorbeeld het aantal personen, percentages, het aantal m2 of rapportcijfers. Om de indicatoren toch met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we de scores vertaald naar Z-scores. Dit is een statistische maat die aangeeft hoeveel een score afwijkt van het gemiddelde. Z-scores kun je onderling wel vergelijken.
We hanteren de volgende klassengrenzen:
De bewonersenquête wordt in de oneven jaren afgenomen voor de Gemeente Roosendaal (2021, 2019, 2017 etc.). Om toch de indicatoren die gebaseerd zijn op de bewonersenquête mee te kunnen nemen in de ontwikkelingsvergelijking, zijn deze voor de profieltaart ingelezen op de even jaren (2022, 2020, 2018 etc.). Wanneer u doorklikt op de indicator, of deze via de databank opzoekt, vindt u de indicatoren ingelezen op het jaartal van de bewonersenquête.
Hoe gaan de mensen met elkaar om? Voelen zij zich veilig en gezond? Welke voorzieningen zijn er? Hoe is het om er te wonen? Wijk in Beeld laat in één oogopslag zien hoe het er voor staat in een wijk. Hoe wijkt het af van de andere wijken en dorpen in Roosendaal en hoe is de ontwikkeling in de afgelopen jaren geweest.
Overzicht thema's
Klik op een onderdeel in de profieltaart om meer informatie te bekijken. In de tabel die dan verschijnt, kunt u klikken op het grafiekicoon om een grafiek te tonen met de waarden van alle wijken of u kunt klikken op de indicator om naar een dashboard met meer informatie te gaan.