Een ogenblik geduld a.u.b.

Mag ik even voorstellen: ‘Wijk in Beeld’!

door demi
Om de dorpen, wijken en buurten binnen de gemeente Roosendaal goed te kunnen blijven monitoren is de Vitaliteitskaart verder ontwikkeld. Vanaf nu is ‘Wijk in Beeld’ beschikbaar.


Wat is de basis?

Een belangrijk uitgangspunt in de ontwikkeling is het concept Brede Welvaart. Hiermee bedoelen we alles wat mensen van waarde vinden, zoals gezondheid, onderwijs, leefomgeving, sociale cohesie en veiligheid. Door ook input op te halen bij de gebruikers van de Vitaliteitskaart is deze weer helemaal up to date.

Wat is nieuw?

Een nieuwe naam ‘Wijk in Beeld’ die beter aansluit bij de diverse thema’s. Een nieuwe look, andere  vorm, duidelijker overzicht en nog meer indicatoren. Nieuwe indicatoren zijn o.a. jongeren met jeugdzorg en de energielabels.

 Wat is gebleven?

‘Wijk in Beeld’ laat in één oogopslag zien hoe het ervoor staat in een wijk. Hoe wijkt het af van de andere wijken en dorpen in Roosendaal en hoe is de ontwikkeling in de afgelopen jaren geweest? De thema’s zijn hetzelfde gebleven: wonen, veilig, gezondheid, meedoen en voorzieningen. In het DNA vind je de belangrijkste kenmerken van de wijk over inwoners en woningen.

Meer zien?
Klik op deze link om direct naar 'Wijk in Beeld' te gaan